Șeful FPÖ susține că soluția normalizării situației din țară ar fi renunțarea la sancțiunile împotriva Rusiei
Liderul Partidului Libertății din Austria, (FPÖ), Herbert Kickl, avertizează asupra posibilelor proteste de anvergură din toamnă, din cauza creșterii prețurilor. Pentru a menține prosperitatea, locurile de muncă și pacea socială, Austria trebuie să renunțe la politica de sancțiuni împotriva Rusiei, susține Kickl. Șeful Camerei de Comerț, Harald Mahrer, critică și el aceste sancțiuni, pe care le consideră gândite „doar cu o jumătate de creier”.
Într-un interviu pentru publicația „Kurier”, Mahrer a citat ca exemplu comerțul cu petrol. „Acesta este cumpărat pe scară largă de India și ajunge, cu o suprataxă corespunzătoare și prin ocolișuri, în țările industrializate vestice!” – arată șeful Camerei de Comerț. El, personal, nu este nici împotriva sancțiunilor și nici nu vrea să întindă covorul roșu pentru președintele rus Vladimir Putin. Dacă ministrul Rauch lucrează cu minciuni, în loc să se ocupe de consecințele economice masive, atunci se sustrage ieftin de la responsabilitate! ”- a spus Mahrer, în legătură cu ministrul Afacerilor Sociale, Johannes Rauch (Partidul Verde-n.n.).
Kickl propune soluția salvatoare
Poertifit publicației krone.at, Herbert Kickl și-a exprimat duminică, 10 iulie, nemulțumirea profundă față de activitatea Guvernului. „Dacă acest guvern și pseudo-opoziția nu-și vin în fire în curând, atunci măsurile de protest împotriva cursului de distrugere față de propria lor țară și a indiferenței față de situația unor părți din ce în ce mai mari ale populației (…) nu poate fi exclusă în toamnă! Avalanșa masivă de costuri este o consecință a sancțiunilor negândite împotriva Rusiei!… Pentru a menține prosperitatea, locurile de muncă și pacea socială în Austria, politica actuală de sancțiuni trebuie să fie încheiată! – susține Kickl. În acest scop, reprezentanții întreprinderilor și angajaților și-ar putea uni forțele cu FPÖ.
Renunțarea la sancțiuni e doar o chestiune de timp
Surse bine informate din cadrul coaliției aflate la guvernare (ÖVP+Partidul Verde) ne-au declarat că această tendință este vehiculată și la nivelul membrilor celor două partide și că, sub presiunile venite din toate părțile, Parlamentul austriac ar putea vota o lege prin care să se renunțe la sancțiunile antirusești, care aduc mult mai multe prejudicii europenilor decât se așteptau liderii UE. Persoanele care acreditează ideea renunțării la sancțiuni dau ca sigură o decizie în acest sens până cel târziu la sfârșitul lunii septembrie. Din ce în ce mai multe țări europene se află sub presiunea maselor populare, care nu vor să mai suporte inflația galopantă, prețurile aberante, sărăcia, foametea și spectrul unei ierni fără încălzire, totul, doar pentru a satisface orgoliile Statelor Unite și a îmbogăți industria gazului petrolier lichefiat din această țară, care ar vrea să înlocuiască gazul rusesc cu produsul lor superscump.