Plinul, ca un lux: o frână la prețurile carburanților!

Dintr-o dată, umplerea rezervorului la mașină în Austria a devenit un lux și chiar mai scump decât în ​​străinătate! 

Pentru a evita o altă explozie de prețuri pentru șoferi, potrivit experților, noua taxă pe CO2 nu ar trebui să vină până la 1 octombrie, cu bonusul energetic.

Inflația nu a devenit „doar” o problemă centrală pentru politicieni: tot mai mulți consumatori suferă din cauza creșterii prețurilor . Potrivit Statistics Austria, în luna mai aveam deja o rată a inflației de opt procente. Aceasta este cea mai mare valoare din 1975! Principalii factori sunt costurile energiei și prețurile la combustibil.

Prin urmare, nu este de mirare că taxa pe CO2 planificată pentru 1 iulie 2022 a intrat și în discuție. Din ce în ce mai mulți experți și consumatori cer ca introducerea taxei CO2 să fie amânată la 1 octombrie – bonusul climatic regional va fi apoi plătit și la această dată.

De la 1 iulie, Austria ar fi singura țară în care prețurile carburanților ar continua să crească din cauza taxei pe CO2. Amânarea taxei pe CO2 la 1 octombrie ar fi plauzibilă.

În Ungaria, doar localnicii pot face plinul ieftin
Situația în detaliu: Efectul taxei CO2 de la 1 iulie ar fi o altă creștere a prețului motorinei cu nouă și benzinei cu 8,2 cenți pe litru. Asta ar însemna că benzina ar fi brusc mai scumpă aici decât în ​​Germania, unde taxa pe energie tocmai a fost redusă. Aproape toate celelalte țări au redus deja taxele și taxele la combustibil, iar în Ungaria, datorită intervenției Guvernului, alarmat de numărul mare de străini care se grăbeau să alimenteze din această țară cu carburanți mai ieftini, această facilitate este permisă acum doar localnicilor.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  BYD în Germania – Șefii auto din Germania tremură în fața acestui manager chinez

  Compania multinațională chineză BYD, cunoscută anterior în Germania doar ca producător de mașini electrice, se confruntă cu dificultăți neprevăzute în țara de origine a automobilului. Peste tot, lucrurile sunt în…

  Președintele Chinei, Xi, vrea să ridice relațiile cu Ungaria la un „nivel înalt”

  După Serbia, Ungaria l-a primit cu mari eforturi și pe președintele Chinei, Xi Jinping. Soldații călare s-au aliniat joi la Budapesta pentru a-l întâmpina pe șeful statului chinez de către…