Sfârșitul jocului cu banii pentru SUA!

Jocul s-a terminat pentru Fed!

Așteptați-vă, în curând, la o „tragere de covor” monetară…!

Nick Giambrunohttps://internationalman.com/articles/its-game-over-for-the-fed-expect-a-monetary-rug-pull-soon/

Adeseori auziți mass-media, politicienii și analiștii financiari aruncând cu dezinvoltură cuvântul „trilion,” fără a aprecia ce înseamnă.

Un trilion este un număr masiv, aproape insondabil.

Creierul uman are probleme în a înțelege ceva atât de uriaș. Deci, permiteți-mi să încerc să o pun în perspectivă.

Dacă ai câștiga 1 USD pe secundă, ar dura 11 zile pentru a câștiga un milion de dolari.

Dacă ai câștiga 1 dolar pe secundă, ar dura 31 de ani și jumătate pentru a câștiga un miliard de dolari.

Și dacă ai câștiga 1 dolar pe secundă, ar dura 31.688 de ani pentru a câștiga un trilion de dolari.

Deci, atât de enorm este un trilion.

Când politicienii cheltuiesc nepăsător și imprimă bani măsurați în trilioane, ești pe un teritoriu periculos.

Și tocmai asta a permis Guvernul SUA să facă Rezervei Federale și sistemului bancar central!

De la începutul isteriei Covid și până astăzi, Rezerva Federală a tipărit mai mulți bani decât a făcut pentru întreaga existență a SUA.

De exemplu, de la întemeierea SUA, a durat peste 227 de ani pentru a tipări primele sale 6 trilioane de dolari. Însă, în doar câteva luni, recent, guvernul SUA a tipărit peste 6 trilioane de dolari. În acea perioadă, masa monetară a SUA a crescut cu 41%. Pe scurt, acțiunile Fed au reprezentat cea mai mare explozie monetară care a avut loc vreodată în SUA. Inițial, Fed și apologeții săi din mass-media au asigurat poporului american că acțiunile sale nu vor provoca creșteri severe ale prețurilor. Dar, din păcate, nu a durat mult pentru a dovedi că această afirmație absurdă este falsă.

De îndată ce creșterea prețurilor a devenit evidentă, mass-media și Fed au susținut că inflația a fost doar „tranzitorie” și că nu existau motive de îngrijorare. Apoi, când inflația nu era evident „tranzitorie”, ei ne-au spus că „inflația a fost de fapt un lucru bun”.

Bineînțeles, s-au înșelat complet și știau asta – o făceau cu gaz.

Adevărul este că inflația este scăpată de sub control și nimic nu o poate opri.

Chiar și în conformitate cu statisticile IPC strâmbe ale guvernului – care subestimează realitatea – inflația depășește maximele din ultimii 40 de ani. Asta înseamnă că situația reală este mult mai rea.

Fără inflație, fără reprezentare

Cheltuielile deficitare și datoria guvernului federal al SUA sunt cei mai importanți factori care determină această tipărire de bani, ducând la creșteri drastice ale prețurilor.

Guvernul federal al SUA are cea mai mare datorie din istoria lumii! Și ea continuă să crească într-un ritm rapid, de neoprit.

A durat până în 1981, până când guvernul SUA a acumulat primul său trilion de datorii. După aceea, al doilea trilion a durat doar patru ani. Următoarele trilioane au venit în intervale din ce în ce mai scurte.

Astăzi, datoria federală a SUA a devenit parabolică și depășește cu mult 30 de trilioane de dolari.

Dacă ați câștigat 1 USD pe secundă, ar dura peste 966.484 de ANI pentru a plăti datoria federală a SUA.

Și asta, cu presupunerea nerealistă că ea ar înceta să crească.

Adevărul este că datoria va continua să se acumuleze, dacă Congresul nu ia niște decizii, politic, imposibile, de a reduce cheltuielile. Dar nu vă bazați pe asta. De fapt, ei merg în direcția opusă, acum, că au normalizat deficitele de mai multe trilioane de dolari.

Mai sus este un grafic al proiecțiilor deficitului Biroului de Buget al Congresului pentru următorul deceniu. Aceste estimări vor fi aproape sigur prea roz, așa cum sunt, adesea.

Chiar și după previziunile optimiste ale CBO, guvernul SUA va avea un deficit cumulat de peste 15 trilioane de dolari în următorii zece ani.

Deci, cine va finanța aceste deficiențe de neînțeles? Singura entitate capabilă sunt tipografiile Fed.

Permiteți-mi să o simplific în trei pași.

Pasul #1: Congresul cheltuiește trilioane mai mult decât ia guvernul federal din impozite.

Pasul #2: Trezoreria emite datorii pentru a acoperi diferența.

Pasul #3: Rezerva Federală creează monedă din aer, pentru a cumpăra datoria.

Pe scurt, acest proces insidios nu este altceva decât contrafacere legalizată. Este o impozitare fără consimțământ, prin degradarea monedei și este adevărata sursă a inflației. Mass-media și economiștii efectuează o gimnastică mentală incredibilă, pentru a ascunde și a justifica această fraudă.

Așa afectează inflația cheltuielile guvernamentale, deficitele și datoria federală.

Atâta timp cât omul mediu nu observă creșterea prețurilor, sistemul funcționează bine. Cu toate acestea, odată ce creșterile de preț devin suficient de dureroase, se creează presiune politică pentru ca Fed să combată inflația, prin creșterea ratelor dobânzilor.

Fed are o problemă serioasă de data aceasta!

Valoarea datoriei federale este atât de extremă încât, chiar și o revenire a ratelor dobânzilor la media lor istorică, ar însemna plata unei cheltuieli cu dobânzile care ar consuma mai mult de jumătate din veniturile fiscale. Cheltuielile cu dobânzile ar eclipsa cheltuielile de securitate socială și de apărare și ar deveni cel mai mare element din bugetul federal.

În plus, cu creșterile de preț care se ridică la maxime din ultimii 40 de ani, o revenire la rata medie istorică a dobânzii nu va fi suficientă pentru a domina inflația – nici măcar aproape. Este necesară o creștere drastică a ratelor dobânzilor – poate până la 10% sau mai mult. Dacă s-ar întâmpla asta, ar însemna că guvernul SUA plătește mai mult pentru cheltuiala cu dobânzile decât încasează din impozite.

Pe scurt, Rezerva Federală este prinsă în capcană.

Creșterea dobânzilor suficient de mare pentru a reduce inflația, ar falimenta guvernul SUA.

Putem vedea această dinamică în graficul de mai jos al datoriei federale și al ratei fondurilor federale, rata dobânzii de referință primară a Rezervei Federale. Cu cât datoria federală este mai mare, cu atât devine mai dificilă și mai dureroasă creșterea ratelor dobânzilor.

Pe scurt, guvernul SUA se apropie rapid de finalul financiar . Trebuie să crească ratele dobânzilor pentru a combate inflația scăpată de control… dar nu poate, pentru că și-ar provoca falimentul.

Cu alte cuvinte, jocul sa terminat.

Nu au de ales decât să „reseteze” sistemul – asta fac guvernele când sunt prinse.

Gândiți-vă așa:

Imaginați-vă un copil răsfățat, jucând un joc de societate și, în loc să recunoască că pierde, el întoarce tabla. Aceasta este ceea ce guvernele vor face acum, când sunt supuse unui șah-mat financiar. Ei nu pot câștiga, nici măcar în propriul lor joc trucat, și acum rămân cu alegerea de a pierde puterea sau de a răsturna tabla. Deoarece la putere nu se renunță voluntar, ar trebui să presupunem că vor alege să răstoarne tabla.

Iată linia de jos.

Actualul sistem monetar este pe cale de dispariție. Chiar și bancherii centrali, care conduc sistemul, pot vedea asta. Așa că se pregătesc pentru ceea ce urmează, în timp ce încearcă să „reseteze” sistemul.

Bănuiesc că totul s-ar putea prăbuși în curând… și nu va fi frumos!

Va avea ca rezultat un transfer enorm de avere de la voi către clasa parazită – politicieni, bancherii centrali și cei legați de ei.

Nota editorului: Traiectoria economică este îngrijorătoare. Din păcate, există puține lucruri pe care orice individ poate face, practic, pentru a schimba cursul acestor tendințe în mișcare.

Cel mai bun lucru pe care puteți și trebuie să îl faceți este să fiți informați, astfel încât să vă puteți proteja în cel mai bun mod posibil și chiar să profitați de pe urma situației.

Tocmai de aceea, autorul de bestselleruri Doug Casey și colegii săi tocmai au lansat un nou raport urgent în format PDF, care explică ce ar putea urma în continuare și ce puteți face în acest sens.

  • Jurnalul Romanesc Viena

    Related Posts

    • decembrie 3, 2024
    Producătorul austriac de motociclete KTM ia măsuri pentru a evita falimentul

    Compania austriacă KTM, cunoscută pentru producția de motociclete și celebrul model X-Bow, a anunțat că intră într-o perioadă de autoadministrare, pe fondul unor dificultăți financiare majore. Decizia, confirmată de Pierer…

    • noiembrie 27, 2024
    Un producător german de piese auto închide două fabrici. Una e din Austria. Concedieri și în România

    Producătorul de utilaje şi piese auto Schaeffler AG a anunţat miercuri că va închide două fabrici, în Austria şi Marea Britanie, ca parte a măsurilor de restructurare anunţate luna aceasta,…