Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat din Târgu Mureş va cânta la Viena

  • Cultură
  • octombrie 28, 2024
  • 0 Comments

Concertul pe care Orchestra Simfonică a Filarmonicii de Stat din Târgu Mureş îl va prezenta la Viena, la Musikverein, în data de 8 noiembrie, poate fi urmărit de public, în premieră, în data de 31 octombrie, în încheierea celei de-a a 34-a ediţii a Festivalului Internaţional „Constantin Silvestri”.

„Ultimul concert al Festivalului ‘Constantin Silvestri’ va avea loc în data de 31 octombrie. Concertul care va fi dirijat de Pablo Boggiano, cel care va fi prezentat şi la Viena, în Sala de Aur Musikverein, pe data de 8 noiembrie 2024. Programul concertului cuprinde Rapsodia română nr. 1 în La major de George Enescu, o serie de lucrări ale îndrăgitului compozitor argentinian Astor Piazzolla şi Concertul pentru orchestră de Bartók Béla”, a anunţat, vineri, Filarmonica din Târgu Mureş, într-o postare pe Facebook.

În programul concertului, spectatorii vor putea audia Rapsodia Română nr.1, op.11 de George Enescu, compoziţiile lui Astor Piazzolla – Fuga y Misterio, Libertango, Oblivion, Meditango, Milonga del Ange şi Michelangelo 70, precum şi Concertul pentru orchestră, Sz 116, al lui Bartók Béla.

Acest concert va fi prima repetiţie cu public înaintea concertului orchestrei simfonice a Filarmonicii de Stat din Târgu Mureş de la Viena, programat în Sala de Aur a Musikverein, în data de 8 noiembrie, a doua repetiţie cu public fiind programată la începutul lunii noiembrie, la Cluj-Napoca.

Concertul de la Viena se va desfăşura cu casa închisă, după ce biletele au fost epuizate şi va fi dirijat de dirijorul vienez de origine argentiniană Pablo Boggiano, un colaborator vechi al Filarmonicii de Stat din Târgu Mureş.

Evenimentul a fost iniţat de Asociaţia Iunona din Târgu Mureş, iar organizarea concertului beneficiază de susţinerea unor instituţii şi companii private, din România şi din Austria, având sprijinul Ambasadei României din Republica Austria şi al Institutului Cultural Român de la Viena.

Jurnalul Romanesc Viena

Related Posts

  • aprilie 4, 2025
Istoria migrației românilor: de la valurile din secolul XX până în prezent

Migrarea românilor către alte țări din Uniunea Europeană reprezintă un fenomen cu rădăcini adânci, începând cu începutul secolului XX și continuând până în zilele noastre, fiind influențată de factori economici,…

  • martie 18, 2025
Două dintre cele mai frumoase clădiri din România au fost proiectate de arhitecți austrieci

Bucătăria, tradițiile și chiar arhitectura României poartă urme adânci ale influențelor austriece. Arhitecții austrieci au lăsat o amprentă deosebită asupra peisajului urban românesc, iar clădirile lor continuă să fascineze prin…