lan Șor ‘a pierdut’ Aeroportul Internațional Chișinău. Guvernul de la Chișinău a reușit să-l treacă în gestiunea statului

Guvernul de la Chișinău a reușit după o luptă în justiției de aproape 4 ani să recupereze Aeroportul Internațional Chișinău, care, începând de astăzi, 28 martie, a trecut oficial în gestiunea statului și este administrat de către întreprinderea de stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”.

”Aseară, 27 martie, în jurul orelor 22.00 au demarat procedurile de transmitere/preluare a activelor Aeroportului Internațional Chișinău, ce se aflau în concesiunea firmei Avia Invest SRL. Acestea au fost finalizate la miezul nopții”, a precizat Alexandru Musteață, directorul general al Agenției Proprietății Publice (APP), scrie Mold-street.com.

Astfel, potrivit oficialului Aeroportul Internațional Chișinău funcționează în prezent în regim normal, fără întreruperi operaționale.

Anterior, premierul Dorin Recean a declarat că Aeroportul Internațional Chișinău ar putea reveni în gestiunea completă a statului până în luna mai.

Aeroportul Internațional Chișinău, a fost transmis în concesiune de Avia Invest SRL (fondată de companii din Rusia, dar de facto gestionată de oamenii lui Ilan Șor) pe 30 august 2013, pentru un termen de 49 de ani.

În toamna 2019, Guvernul Maia Sandu a dat în judecată compania și a cerut anularea contractului de concesionare, invocând încălcarea contractului.

La finele lunii noiembrie 2022, Curtea de Apel Chișinău a decis rezilierea contractului de concesiune a Aeroportului.

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Un personaj important, atac necruțător: Acest stat mafiot corupt ucrainean practic ne-a păcălit pe toți

  Dominic Cummings, fost șef de campanie Brexit, și fost consilier principal al lui Boris Johnson, a lansat joi un atac dur împotriva sprijinului occidental pentru Ucraina. Într-un interviu pentru ziarul I,…

  Putin demonstrează putere militară înaintea vizitei în China, stârnind controverse în Japonia

  Putin se pregătește pentru prima sa călătorie internațională de la realegerea sa în China în luna mai, iar o serie de manevre țintite au escaladat considerabil tensiunile cu Japonia vecină.…