Ion Ceban îi invită pe moldoveni să sărbătorească în acest sfârșit de săptămână la Chișinău. Ce surprize le-a pregătit

Chișinăul aniversează 588 de ani de la prima atestare documentară, iar evenimentul trebuie sărbătorit așa cum se cuvine. Prin urmare, Festivalul „Te salut, Chișinău!”, o inițiativă a primarului Capitalei, Ion Ceban, ajuns la ediția a IV-a, îi invită pe moldoveni la această mare sărbătoare în perioada 19-21 iulie.

Potrivit lui Ion Ceban, participanții la evenimentul cultural-artistic vor putea descoperi și redescoperi trecutul fascinant al orașului nostru prin expoziții, tururi ghidate și prezentări interactive. „Cultura și folclorul tradițional vor fi promovate în cadrul tîrgurilor de meșteșuguri și degustări de bucate tradiționale. Recitalurile și concertele susținute de artiști renumiți vor oferi publicului momente unice, pline de emoție”, a adăugat Primarul General.

Petrecerea a început vineri, la ora 19.00, pe strada pietonală Eugen Doga din Chișinău. Pe scenă au urcat „Orchestra Fraților Advahov”, împreună cu Zinaida Julea, Nicolae Gribincea cu „Plăieșii”, Maria Iliuț cu „Crenguță de Iederăˮ.

A fost organizată o zonă de food court, un târg al meșterilor populari și vor fi vernisate mai multe expoziții.

Trecutul orașului este marcat prin expoziții, tururi ghidate și prezentări interactive. Bucatele tradiționale și târgurile de meșteșuguri vor codomenta acest important eveniment.

„Camerata Chișinăuˮ, Capela corală academică „Doina”, Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale, Mariana Bulicanu, Dumitru Mîțu, Ana Cernicova, îi vor încânta pe cei prezenți cu repertorii deosebite. Ultima zi a festivalului va aduce ritmuri moderne cu „Concertino Accordion Band”,Natalia Barbu, „Lupii lui Calancea” și Guz.

Festivalul „Te Salut, Chișinău!” celebrează orașul și locuitorii săi, fiind o oportunitate de a sărbători împreună bogatul patrimoniu cultural al capitalei, precizează Direcția generală educație, tineret și sport, care va participa la festival cu diverse activități.

Organizatorii au mai transmis că centrele de creație pentru copii ale DGETS vor organiza pe aleea din bulevardul Grigore Vieru atelierele de creație pentru copii, de confecționare a jucăriilor din lemn și ornamentare a acestora, ateliere de pictură tematică „Chișinăul în culori”, face painting și multe altele.

Biblioteca Municipala „B.P. Hasdeu” și Asociația Obștească „Viața ta” va organiza un maraton de poezie. Mascotele vor întreține atmosfera și vor face fotografii cu copiii, iar expoziția cu lucrările elevilor de la Școala de Arte Plastice „Alexei Șciusev” va încânta privirile vizitatorilor.

Jurnalul Romanesc Viena

Related Posts

Roșia Montană: O Poveste adevărata de Spionaj și Afaceri DIE

În anii ’80, dictatorul comunist Nicolae Ceaușescu visa la independența energetică totală a României. Pentru a realiza acest vis, a inițiat construcția centralei nucleare de la Cernavodă, un proiect monumental…

Atunci când Trump a oprit Pământul

Ca regizor și scriitor, am explorat de multe ori în operele mele teme care își trag seva din realitate, construind narațiuni ce reflectă frământările și dilemele lumii contemporane dar și…