Mircea Geoană, despre cursa pentru președinție: Posibila mea candidatură creează o emoție

Mircea Geoană nu exclude varianta candidaturii la președenție. Secretarul general adjunct al NATO susține că va lua decizia finală în curând, însă va face anunțul va după ce își încheie activitatea la NATO. Totodată, acesta a vorbit și despre atacurile primite din partea PSD.

Mircea Geoană, decizie finală legată de candidatura la președinție

Oficialul NATO este de părere că rezultatele sondajelor legate de eventuala sa candidatură ar fi declanșat atacurile din partea social-democraților. Totodată, Mircea Geoană a menționat că incertitudinea legată de intrarea sa în cursă ar crea „fibrilație” pe scena politica.

„Posibila mea candidatură poate crea un pic de emoție, de fibrilație în sistem, ceea ce nu-i un lucru rău”, a afirmat secretarul general al NATO.

Despre atacurile social-democraților

Mircea Geoană susține că atacurile din partea PSD nu îl afectează. În plus, acesta a menționat că nu va intra în polemici cu politicienii care au criticat eventuala intrare a sa în cursă.

„Le privesc cu detașare și mult calm. Probabil că sondajele îi deranjează sau au alte calcule pe care eu nu le cunosc. Nu vreau să intru în nicio polemică, am un job de făcut, vreau să-l termin în condiții la fel de bune ca în ultimii cinci ani de zile. Iar politica românească își va urma deznodământul. Eu cred că le e frică de contactul cu cetățenii, ăsta e sentimentul meu. “, a mai spus acesta.

Actualul secretar general al NATO a criticat comasarea alegerile  locale cu cele euparlamentare. În plus, Geoană a menționat că scena politică s-a transformat „într-un joc care nu are de-a face cu interesul oamenilor”.

„De fiecare dată comasare de alegeri locale cu europarlamentare. Eu regret enorm că nu aud nicio discuție despre soluții pentru București, de exemplu. Sau o discuție ideologică și politică despre Europa. Trimitem acolo un număr important de europarlamentari, parcă acest lucru nu există. Nu ne interesează cine ne reprezintă, cât de credibili sunt oamenii care ne reprezintă? Eu cred mai degrabă că în clipa de față e un joc politic care nu are de-a face cu interesul oamenilor”, a adăugat el.

Mircea Geoană, răspuns pentru Marcel Ciolacu

După declarațiile făcute de Marcel Ciolacu, referitoare la candidatura sa, reprezentantul NATO a reacționat. Acesta i-a transmis un mesaj acid, menționând că este nevoie de o schimbare „profundă” pe scena politică.

Marcel Ciolacu

„Mă bucur că are convingeri ferme, e un lucru foarte bun să ai convingeri ferme în viață. Eu am o convingere extrem de fermă că țara se apropie de final de ciclu politic și că are nevoie de o schimbare profundă pentru a merge mai departe. O altă convingere este că această clasă politică a noastră a rămas în spatele transformării din societate și e nevoie de un efort mult mai mare de a schimba lucrurile”, a afirmat secretarul adjunct al NATO. 

 • Jurnalul Romanesc Viena

  Related Posts

  Rareș Bogdan a fost ales vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri externe din Parlamentul European și anunță că prioritatea sa este Republica Moldova

  Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a fost ales vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri externe (AFET) din Parlamentul European, una dintre cele mai prestigioase comisii ale Parlamentului European, care reunește foști șefi…

  Andrei Năstase s-a întâlnit în SUA cu potențiali investitori în economia Republicii Moldova

  Andrei Năstase, pretendent la președinția Republicii Moldova, a făcut o vizită în Statele Unite ale Americii, unde a avut mai mult discuții cu persoane importante. De asemenea, a participat și…